Учете в най-престижните университети заедно с Coursera

Михаил Славов

Повечето от нас вероятно са обмисляли възможността да учат в чужбина, но дали поради финансови или други причини са се отказали от тази възможност или са я оставили за по-късен етап от живота си. Ако все още искате да се докоснете до образованието зад граница, макар и по един алтернативен начин, сега имате тази възможност, независимо къде живеете или в каква област желаете да получите знания.

Coursera е онлайн платформа, създадена през април 2012 година от университетските преподаватели от Стандфорд Андрю Нг и Дафне Колер. Тя има за цел да осигури достъп до по-качествено образование на милиони хора по целия свят, давайки възможност на своите потребители да вземат участие в онлайн курсове, водени от преподаватели от водещи университети. Курсовете се провеждат онлайн чрез специални видео уроци, подготвени от преподавателите, както и електронни учебници, създадени за студентите на Coursera.

Независимо дали се интересувате от биология, математика, музика или астрономия Coursera вероятно има какво да ви предложи, при това напълно безплатно засега. Плановете на собствениците на платформата са винаги да има безплатни курсове, но в някакъв по-късен етап е възможно да се въведе възможност за платено обучение, което да дава допълнителни привилегии на обучаващите се.

В повечето курсове студентите ще имат възможност да подлагат на тест знанията си, както и да бъдат оценявани. На завършилите успешно пълен курс се издава сертификат, който служи за удостоверяване на квалификацията, която макар и да не може да замести университетската диплома, дава на курсистите още един плюс в автобиографията при кандидатстване за работа.

Според създателите на Coursera хибридното образование, което се получава паралелно в университета и в подобни платформи е ключът към намиране на работа във времето, в което всеки вид допълнителна квалификация има значение, когато работодателят избира своите служители.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s