Треска за коледни подаръци

Виктория Пенева

ПОДАРЪЦИ! Това е първото нещо, което изниква в съзнанието на човек когато се сети занаближаващите коледни празници.

По-приятната част е получаването на празничните подаръци, но какво се случва преди това? Заделяне на повечко пари, че да са щастливи всички роднини и приятели, по-сръчните сами изобретяват оригинални предмети, рисуват картини, пишат стихове.

Независимо колко е средната заплата в България, независимо дали има криза или не, крайният резултат винаги е един и същ – магазини, претъпкани с хора, които в последния момент купуват каквото е останало и са готови да се сбият, водени от едничкото желание да зарадват някого за Коледа.

Далеч по-лесно е да се избира подходящ подарък за член от семейството, близки приятели и роднини, но какво става когато има коледно парти във фирмата и трябва да се разменят награди?

Познаваме ли достатъчно добре колегите си, че да можем да ги зарадваме наистина?

Ако всички във фирмата са съгласни да няма материални подаръци може да си спретнете награди „Колега на годината, който идва най-късно на работа”, „Колега на годината, който никога не черпи” и т.н. Това разбира се може да се случи само в екипи с чувство за хумор, в обратния случай винаги може да се номинира „Колега на годината, който идва най-рано на работа”, „Колега на годината – работохолик” и каквото още ви дойде наум.

Ако все пак сте се спрели на материални подаръци, а сте тотално изчерпани от идеи, които сте вложили за близките, ето няколко съвета, които може и да ви помогнат:

Ако искате подаръкът да е тематичен, подарете коледен свещник, коледна възглавничка, рамка за снимка със снежен човек, играчка за елхата, пеещ Дядо Коледа или всяко сувенирче, което ви „помаха” от щанда.

Еротични подаръци/подаръци с чувство за хумор – секс-звънче, еротично масло, награда „Най-секси колега на годината” и всякакви подобни шеги, които смятате, че може да си позволите в отдела.

Ако в екипа имате фитнес маниаци или хора, които много се грижат за външния си вид, можете да им подарите гирички, хранителни добавки, карта за посещение на тренировки, масажи и т.н.

Ако знаете от какви книги или музика се вълнува вашият колега, можете да му подарите книга или CD.

И все пак повечето хора биха се зарадвали просто на вниманието, независимо какво получават. Когато един подарък се поднесе с красива опаковка и усмивка, крайният резултат винаги е положителен!

1/3 от служителите целуват колега на коледното парти

Една трета от британците са целували колега на традиционното коледно парти, показва проучване сред 2175 души на сайта за продажба на сексиграчки Lovehoney, цитирано от вестник “Дейли Мейл”. Само един на всеки 20 от участниците, които са се целунали с колега, съжалява след това, а 20% споделили, че са започнали връзка с човека, когото са целунали.

Изследването показва, че коледните партита в офиса определено разпалват страсти сред колегите. Около 31% от анкетираните заявили, че са целували колега на коледно парти. Само 6% споделили, че изпитвали неудобство след това, 29% изобщо не съжалявали, 32% не отдавали особено значение, 14% никога не го споменавали отново, а 19% заявили, че целувката станала прелюдия към връзка.

Целта на проучването на сайта била да се изследва колко секс правят хората по Коледа и Нова година и дали всички тези празненства не ни карат да правим неща, за които после съжаляваме.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s