Светът на възрастните бебета

Виктория Пенева

Нов документален филм, излъчван по британската телевизия Channel 4, цели да хвърли повече светлина върху смущаващия много хора феномен, наречен “възрастно бебе”, съобщава сайтът на Daily Mail.

Предаването показва как зрели хора са избрали да се възползват от едно алтернативно его, което им позволява някой да сменя пелените им, да бъдат обличани в бебешки дрешки и да се грижат за тях като за новородени.

Чрез безпрецедентния достъп до възрастните бебета от Англия и САЩ и детските стаи, които обитават, филмът показва подбудите на главните герои, а също “майките и татковците”, които се грижат за техните нужди.

ImageСилно съзнавайки възможността хората да ги определят като перверзници, фетишисти или грешници, възрастните бебета държат да подчертаят, че тяхното поведение е ролева игра.

Някои от тях просто копнеят да бъдат освободени от отговорностите на модерния свят и споделят, че размяната на данъци с играчки и заплащането им чрез гушкане, им помага да релаксират. Това е начин да избегнат напрежението на порасналите хора.

“Когато си сложа пелена, това ме връща във времето, когато нямах грижи”, споделя възрастното бебе Дерек.

Channel 4 разследва тази ниша на обществото, в която има специална връзка между двама души, споделена в свят, в който бебетата момчета имат майки, а бебетата момичета имат татковци.

Съпруга на възрастно бебе споделя, че според нея всяка жена има поне малко майчинско отношение към мъжа си.

Възрастните бебета са изправени пред много проблеми и страхове. Някои споделят, че когато хората разберат за тях, ги възприемат като ненормални и не искат да общуват повече с тях. Друг разказва, че го е страх да сподели с приятелката си, защото вероятно тя няма да го разбере. Трети споделя, че е много важно да стане ясно, че не са педофили, а самите те искат да са деца.

Сега, благодарение на предаването, хората, споделящи този интерес, разбират, че не са сами и могат да осъществяват контакти помежду си по-лесно.

ImageСпоред източници броят на възрастните бебета само за САЩ и Англия варира между 200,000 и 500,000.

Снимки: Daily Mail

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s