А ти какво потърси през 2012?

Илияна Генова

По това време на годината винаги започват равносметките за постигнатото и свършеното. Медиите ни показват най-важното, а и ние самите се замисляме за личните си успехи и неуспехи; за това, дали сме осъществили всички поставени цели.

Google Zeitgeist събра в 3 минути най-търсените събития и личности в търсачката за 2012 година. Класацията показва не само най-значимото през изминалата година, но тя е съставена на базата на най-търсените думи и събития в най-популярната интернет търсачка в света.

В много държави, където свободата на словото е ограничена, именно интернет, а не националните медии, са прозореца към света за гражданите. Доказа го и Арабската пролет. В свят като днешния спокойно можем да твърдим, че популярността на едно нещо в интернет, е потвърждение за неговата важност в живота на хората. Разбира се, сред неща като урагана Санди и протестите в Сирия стоят и голите снимки на Кейт Мидълтън.

Image 10

Скока на Феликс Баумгартнер, лекоатлета с двойно протезиране на краката Оскар Писториус, дебата между Барак Обама и Мит Ромни, спусналия се на дъното на Марианската падина изследовател и кинорежисьор Джеймс Камерън, старта на първия комерсиален товарен космически полет… Това са само някои от големите събития през 2012, намерили отражение и получили най-голямо внимание в интернет. Разбира се там е и Psy, чиято песен Gangnam Style със сигурност можe да бъде определена като саундтрак на годината.

Image 11

В клипа си рекламната агенция Whirled, която от Google наемат за класацията, ни показва и личности като Гор Видал, Уитни Хюстън, Рей Бредбъри, Нийл Армстронг, Майкъл Дънкан, които починаха през 2012 г.

Search on – с това послание завършва клипът. Интернет е необятен и пълен с всичко, буквално. Което включва и много простотия. Но до голяма степен това, което намираш, зависи от това, което търсиш. Както и в живота.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s