За децата, педофилията и химическата кастрация

Виктория Пенева

„Аз не мога да свърша таз работа, както се свършва с жена, щото то е малко!… Просто го направих ръчно!”. Това са думите на Илия Илиев, който през 2001 година бе осъден на доживотен затвор за блудството и особено жестокото убийство на  шестгодишната тогава Деница от Нови пазар.

В интервю пред Карбовски от 2009 година мъжът споделя, че съжалява за това, което е направил, но не се разкайва. И съжалява, че не е скрил тялото й – така нямало да лежи сега в затвора. „Това е човешки инстинкт“, смята той.

Припомням тази стара, притеснителна и неудобна история, защото последните седмици се вдигна шум около това дали химическата кастрация (За разлика от хирургическата, химическата кастрация е медицинска интервенция, която цели намаляване на либидото и сексуалната активност, а не практическа стерилизация) да бъде въведена и в България.

Не че оттогава не са се случвали подобни или по-ужасяващи престъпления. Напротив! Напоследък всъщност има тенденция заможни чужденци да си купуват къщи в мизерните наши селца, с идеята да злоупотребяват с малки деца.

Да, всички знаем, че днес доста момичета на 12 изглеждат на 20. Аз обаче не искам да обяснявам на празноглави хора какво е изнасилване. Не искам да споменавм, че малките момченца също представляват интерес за педофилите.

Нека се фокусираме върху изнасилването на деца под 10-годишна възраст. Само за да е достатъчно гнусно и недопустимо, дори за тези, които вярват, че всяка жена си го проси и България е пълна с малки педалчета.

Да, фокусирам се върху онези малки същества, които майките им обличат в синичко, розовичко, беличко; онези, които си играят на принцове и принцеси без да знаят какво значи това; онези с големите очи, малките телца и огормните въпроси.

Никой не може да ме убеди, че химическата кастрация е нехуманна и може да остави трайни увреждания. Не защото не е така. Просто не е достатъчно. Някак не вярвам в това, че педофилите трябва да бъдат дондуркани, обгрижвани и да им се говори мило. Иначе видиш ли събирали обществена омраза.

Омраза към обществото, обич към малки недоразвити скутове, детски гащички и миризма на бебешко.

Какво става в случаите, в които изнасилвачите са „добрички“ и искат само гушкане, попипване, едно вкарване и бързо свършване? Тези, които след малко оставят детето, говорейки му за малки животинки, вдигат му панталонките/поличката и го пускат на свобода, без да отнемат живота му.

Детето е невредимо? На детето му се е разминало? Нищо толкова не се е случило? Абе то нали е малко, нищо няма да помни?

Иска ви се!

Какви са трайните увреждания? Със сигурност не се равняват на тези, причинени от една химическа кастрация.

Рязко объркване на сексуалната ориентация. Грешно възприемане на всяка ласка. Злоба. Агресия. Гняв. Омраза. Срам. Недоверие. Чувството, че си боклук, човек втора ръка, че си опетнен, ограбен, белязан. Страх, че ще отблъснеш всички от себе си или пък, че ще те съжаляват. Неспособността да напаравиш нищо.

Насилваните момчета често стават същите като този, който им е посегнал. Или просто цял живот се кефят само на мъже. И се мразят. Мразят се и момичетата. Мразят се и педофилите.

Защо ми е тогава аз да съм хуманна към тях?

В повечето случаи страдат от лиспа на любов. „Нашите не ме обичаха, аз пък обичах много деца“, казва Ясен Кючуков, който скоро ще излежи третата си присъда за изнасилване.

Други го правят, защото страдат от психопатия от смесен тип. Основната причина е нарушена социална адаптация или крипторхизъм (аномалия на половите органи, когато единият или двата тестиса са скрити в тялото).

Не, тези актове не се извършват само от мъже. Всички кухи бъзици между мъже „абе що не ме изнасили и мен някоя кака“ не са никак остроумни. Предлагам им първо да си дадат малките момченца на някоя “луда кака”. После същата тази кака да ги обработи с метален прът и тях.

Струва ви се, че аз пиша излишно гадно, гнусно, брутално, тъпо? Да, защото мисля, че само по този начин някой може да разбере какво е – като се постави на мястото на жертвата. Темата е достатъчно противна, че някой да се опитва да говори сухо, невулгарно и невъзмутимо по нея.

Химическата кастрация има траен ефект върху човешкия организъм, според медицински изследвания. Освен намаляването на сексуалния нагон, сред страничните ефекти са увеличаването на телесните мазнини и намаляването на плътността на костите, което в по-дългосрочен план води до предразположеност към сърдечно-съдови заболявания и остеопороза. Сред останалите странични ефекти е и гинекомастията – доброкачествено увеличаване на млечната жлеза при мъжете.

И честно казано не ми се струва достатъчно. Зная, че ако някой посегне на моето дете, съм способна да направя неща, които няма да напиша тук, за да не ме приберат в психиатрията ;).

Това е моето мнение. Не вярвам, че с добрите ми намерения ще спра нагона на този тип хора.

Не вярвам, че и тези, които групово изнасилиха младото момиче в Индия ще се поправят като се „лекуват“. Не вярвам, че тяхното бъдещо развитие в положителна насока ще върне мъртвата й душа.

Вярвам, че ако жените в Индия имат оръжия, вече мъжете ще се замислят дали им се свършва за последно или искат още много пъти, ама по някакъв друг начин.

В Европа химическата кастрация е разрешена със закон в 6 държави: Испания, Швеция, Великобритания, Германия, Белгия, Дания. Прилага се само при съгласие. В Полша пък, химическата кастрация е задължителнапри случаи на педофилия и изнасилване.

Други държави, където химическата кастрация е разрешена са: Русия, Израел, Австралия, Аржентина, Нова Зенландия и Южна Корея.

„80% от лежалите в затвор за блудство или изнасилване са повтаряли прегрешението си. Този процент при подложените на химическа кастрация е едва 2%“, казва независимия депутат Кирил Гумнеров пред „24 часа“.

Ако аз не съм успяла да ви накарам да се замислите, то дано поне горните две изречения са.

Advertisements

One thought on “За децата, педофилията и химическата кастрация

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s