Шелдън от The Big Bang Theory ще търси истински гении

Михаил Славов

Джим Парсънс, познат още като Шелдън Купър от The Big Bang Theory, работи по създаването на телевизионно предаване за млади гении, съобщава Холивуд Рипортър. Ново риалити ще ни запознава с живота на истински гении в програмирането, спорта и изкуството от цял свят. Епизодите на предаването ще са базирани на на шоу на  THNKR канала в YouTube, наречено “Prodigies.”

„Знаех от самото начало, когато за първи път гледах епизод на “Prodigies”, че искам да съм част от екипа, който ще даде на онлайн сериите по-голяма аудитория, реализирайки ги в телевизионния ефир. Прекарвайки време с тези деца, с тези млади гении, които се борят за да развиват и реализират своя талант е вдъхновяващо и интересно, по начин който заслужава да бъде показан по телевизията”, заявява Парсънс за Холивуд Рипортър.

В предаването ще участват блестящи млади хора, като Сантяго Гонзалез, който на 14 години е вече успешен програмист и софтуерен инженер и е създал 15 приложения за платформите на Apple, както и 15 годишният Келвин Доу, който е конструирал свой собствен радио предавател от части, които е намерил изхвърлени.

The Big Bang Theory е известно с това, че често показва гении от истинския живот, като герои в епизодите. През 2010 година съоснователят на Apple Стив Возняк участва в предаването. А през миналата година известният физик и космолог Стивън Хокинг също взе участие.

Според Холивуд Рипортър YouTube каналът THNKR има приблизително 100 хиляди последователи. В момента Парсънс води преговори с различни кабелни и ефирни телевизии в САЩ за излъчването на предаването.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s