Майка позволи да татуират 3-годишното й дете

Обица на пъпа, езика, пръстите, врата, по 15 на едно ухо. Флешове, разширители и много татуси.

За мен това винаги е било изкуство, мания, свобода, дивашка красота, бунт, глътка въздух, щастие. Въпреки това, не бих искала да надупча и изрисувам детето си.

Сайтът на “The Sun” показа видео, на което се вижда как майка държи момченцето си, докато татуист рисува по ръката му с машинка (виж тук). Детето плаче под звуците на не дотам детска хардкор денс музика. Според сайта действието се развива в Хавана, Куба, а хлапето е на 3 години.

Новината бе възприета от много читатели като нещо ужасно. Други правят паралел с дупченето на уши на бебета и обрязването. За мен всичко това е еднакво притеснително, защото детето не решава само как да изглежда.

Стресиращото е, че нито един от участниците във видеото не е от някое племе. Тогава нямаше да обвинявам татуиста повече от майката. Всеки художник, който аз познавам не би направил подобно нещо, въпреки съгласието и присъствието на родител.

Виждала съм и големи хора да плачат, докато ги татуират. Не е толкова болезнено, гарантирам ви. Проблемът далеч не е в това.

Проблемът е, че обезумели хора правят с децата си каквото искат. Като започнем от златните обички на няколко месеца, минем през татуировка на 3 годинки и продължим с конкурсите за красота за току що проходили.

Виждала съм момиченца на 2 годинки със сутиен, с който Мадона стана известна (от онези със заострените чашки); момиченца на 4-5 годинки да носят ужасен грим за проститутки. Тези майки не само увреждат децата си, а ги поднасят на тепсия на всеки един педофил.

Да си родител значи не само да обичаш детето си и да се грижиш за неговото развитие. Трябва преди всичко да се отречеш от себе си и собствените си мании. Или поне да не му ги предаваш.

Виктория Пенева

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s