Tropical island resort – мечтаната почивка под покрива на хангар

Христина Спасова

Да отидеш на почивка в истински тропически рай, да се излежаваш на топлия пясък, събирайки тен, да се глезиш в екзотичен спа център, докато се наслаждаваш на разхлаждащи коктейли, при това без да зависиш от капризите на времето. Tropical island resort събира всичко това под един покрив – покрива на военен хангар.

Tropical island resort в цифри
Tropical island resort е тропически курорт, разположен във военен хангар, намиращ се само на 60км от Берлин. Съоръжението е построено през Втората световна война, за да служи на нуждите на нацистка Германия. По-късно е разширено, за да се превърне в „гараж” на забележителен и модерен дирижабъл, който така и не бива построен. Така през 2003г. корпорация от Малайзия решава, че ще превърне бившия военен хангар в мечтания курорт, като пренесе очарованието и екзотиката на тропиците в Европа.
На 19-ти декември 2004г. Tropical island resort е официално открит и обзаведен с над 40хил. вида дървета и храсти, печелейки рекорда за най-голямата дъждовна гора на закрито. Температурата на въздуха е 26 градуса, влажността не надвишава 64%, а температурата на водата е от 28 до 32 градуса в зависимост от басейна, който сте избрали за релаксация.
Седем дни в седмицата, денонощно, Tropical island resort ви предлага тропически рай, заел „скромните” 66 хил. квадратни метра. Това включва 200-метрова плажна ивица, тропическо море с площ от 4 400 квадратни метра и дълбочина от 1.35м, лагуна на Бали с няколко различни водопади и още множество атракциони, сред които най-високата водна пързалка в Германия и най-големия сауна комплекс в Европа.
Tropical island resort привлича от 6 до 8хил. посетители на ден, за които се грижи персонал от 500 души. В хангара са пръснати и 13 ресторанти и барове, които предлагат различни специалитети от екзотичната азиатска кухня.

Image

Каква е цената на мечтаната почивка?
Tropical island resort събира най-доброто, което една почивка в тропиците може да ви предложи. Вдъхновен от магията и очарованието на Бали, Борнео и Тайланд, нестандартният курорт е разделен на два основни района – спа комплекс и тропически свят, като входа за всеки район е 34,5 евро. Когато влизате в комплекса, избирате къде искате да отидете. Може да преминавате от едната зона в другата срещу заплащане или да си закупите комбиниран билет за 39,5 евро и да се движите свободно из двете зони.
Деца до 5 години влизат безплатно в комплекса, а за подрастващите (до 16 години) има намалени билети. Вътре в Tropical island resort не плащате в брой, а с помощта на чип, който ви дават още на влизане. На него се вписват всичките ви разходи и когато напускате хангара, заплащата крайната сума.
От 2008г. Tropical island resort предлага и нощувки. Може да избирате между самостоятелни къщички, стая или апартамент в хотел и нощувка в палатков лагер – една от най-предпочитаните и атрактивни услуги. Цена на нощ в палатка за двама души е 113 евро. За да не ви е скучно след като денят се смени с нощта, Tropical island resort организира специални шоу програми за своите посетители. Билетът за представлението, което включва фокуси, танци, акробати и концерти, е 15 евро на човек.
Но тъй като голяма част от посетителите идват в екзотичния курорт само за един ден, от комплекса предлагат All inclusive билет за 209 евро на човек, който осигурява свободен достъп до всички зони в Tropical island resort, безплатни храни и напитки от баровете и ресторантите, свободен вход за атракционите и вечерното шоу и семейна снимка за спомен.
За рождениците Tropical island resort прави подарък – вход свободен!

Какво не може да правите в Tropical island resort?
Tropical island resort изглежда като истинско райско кътче, но и то си има правила и недостатъци. Например не може да напускате хангара и после да се връщате, тъй като на всяко влизане се плаща такса вход. Освен това никъде в комплекса няма банкомат, така че не може да теглите пари в брой – на излизане се плаща с карта. Забранено е внасянето на храна в комплекса, като изключения правят бебешките пюрета за малчуганите и специализираните храни за диабетици или хора с алергии. Домашните любимци също са забранени, с изключение на кучетата, за които има специално обособен сектор. Престоят ви в Tropical island resort може да е мъчителен, ако сте пушач, защото никъде в комплекса не се пуши, а всяко излизане ви струва един билет за вход.

И въпреки това, възможността да се докоснете до екзотиката на тропиците и да изживеете мечтаната почивка на някой от мини островчетата в комплекса като че ли компенсира забраните.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s