Простихме се с Чочо

 

Image

Стотици опечалени приятели, колегии почитатели пред Народния театър чакаха с часове на опашка своя ред, за да си вземат сбогом с един от най-обичаните български актьори Петър Попйорданов. В сряда сутринта във фоайето на театъра бе поклонението пред големия талант, който приключи земния си път на 48 години нелепо навръх Великден. Съболезнования приемаха бащата на Чочо – Иван Попйорданов, както и приятелката на актьора – Даниела, неговият „най-близък човек“ по думите му приживе.

Не съм много религиозна и не знам много неща за Космоса, но мисля, че той не е землянин. Беше ни пратен“, каза през сълзи актрисата Татяна Лолова.

Чочо беше слънчев човек. Според мен ролята му на Македонски в „Хъшове“ го определяше най-точно… Един хъш си отиде“, изтъкна Павел Васев. Директорът на НТ „Иван Вазов“ сподели още, че напоследък Петър Попйорданов е искал да излезе от образа на „красивия герой“ и имал желание да изиграе силна, трагедийна роля.

Големият актьор се нарани тежко в нощта на Възкресението, след като падна от двуметрова височина на Боянските гробища. Специалистите от „Пирогов“ не успяха да го спасят от тежката травма. Вчера следобед Чочо бе погребан на Боянските гробища до майка си – там, където преди няколко дни се случи инцидентът.

Следващото си юбилейно 200-то поред представление „Хъшовете“ на Александър Морфов ще посветят хитовия спектакъл на своя колега и приятел.

Петя Каравасилева

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s