Welcome to Their World*

От Илияна Генова

Depeche Mode са от онези групи, чиито любими песни никога не трия от плейъра си. Музиката им създава не просто настроения, тя рисува светове, в които емоциите са плод на хармонията между мелодията, текста и заряда на музикантите.

Вторият концерт на англичаните у нас като че ли носеше тежестта на очакванията заради отпадналото шоу през 2009 г. Концертът обаче не само опроверга всякакви съмнения, но остави усещането за съвършенство, удовлетвореност и желанието за още и още “дози”  Depeche.

Малко след алтернативната подгряваща група F.O.X., на сцената се появиха Дейвид Геън, Мартин Гор и Андрю Флечър, за да ни въвлекат в своя красив музикален свят. Тематично началото беше поставено с Welcome to my World от новия албум на групата Delta Machine.

В невероятна форма, фронтменът на групата Дейв танцуваше и даваше всичко от себе си. Лекият майски дъжд и дълбокото синьо небе над стадион “Локомотив” придаваха точната атмосфера за концерта. Когато се оглеждах около себе си на песни катоP1160516 Feel You, Home, Walking in My Shoes, Heaven, виждах лицата на щастливи хора.  Всеки сякаш беше останал сам със себе си, но и беше част от нещо по-голямо и по-силно от него самия. Емоцията на споделеността!

Веднъж попаднали в техния свят, трудно може да се измъкнем. Научаваме се да се наслаждаваме на тишината*, да “вървим в чужди обувки”*, да чакаме нощта да падне*. И ни остава единствено да се надяваме да ги преживеем… отново и отново.

*Обозначените със звездички са имена на песни на групата.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s