Нещо, което няма да видите в България

Казват, че хората в Америка водят изключително нездравословен начин на живот – станали жертва на империята на fast food заведенията, американците не отделят особено внимание на правилното хранене, респективно на външния си вид… И наистина рядко ще видите празен ресторант за бързо хранене – сандвичите и пържените картофки в тази страна са се превърнали в неизменна част от ежедневието на хората. Някои дори биха го нарекли народопсихология. И така представата на света за американските мъже и жени е, че те са със свръхнаднормено тегло и по цял ден се тъпчат с junk food– като пародийни герои от анимационно филмче. Удобна картинка за хората от другите краища на света.

Само че нещата не стоят точно така. Хората имат лошия навик да правят обобщителни изводи за всяко нещо и това довежда до сериозно изкривяване на информацията.

В тази връзка ви показвам какво се случва рано сутрин на една от плажните алеи на източното крайбрежие на САЩ.

Часът е едва шест и половина, слънцето тъкмо е изгряло, копринено нежният пясък, грижливо изравнен през нощта от специално пригодени за тази цел машини, стои неутъпкан, водата отразява слънчевите лъчи в красиви цветове, а единствените звуци, които могат да бъдат чути, са на прелитащите наоколо гларуси. Плажната алея, допреди малко пуста и тиха, започва да се съживява. Появяват се хора. Тичащи хора. Мъже, жени… и майки с колички. Изумителна картинка. Поне за мен. Оказва се обаче, че това не е единичен случай. Същата гледка виждам и на следващата сутрин, и на по-следващата… Някои от майките бутат колички с близнаци – тичат по-бавно, но тичат и тичат…

В родната България не съм ставала свидетел на подобно нещо. А вие?

Теодора Тодорова

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s